-NEMOKAMAS PRISTATYMAS nuo 50 eurų-



Kaip apsaugoti bulves nuo maro?

Paskelbė Rugile Jonaityte

Kaip apsaugoti bulves nuo maro?

Ši vasarą labai palanki bulvių marui plisti. Drėgni orai, didelis santykinis oro drėgnis, palanki temperatūra 15-25 °C. Tokiomis sąlygomis ligos plitimas ir vystymąsis greitas ir ryškus.

Pirmieji bulvių ligos požymiai – ant lapų atsiradusios dėmelės. Iš pradžių blyškesnės spalvos, vėliau jos greitai plečiasi ir tamsėja (tamsiai pilkos, rudos spalvos).

Dėmės apiima ne tik lapus, lapkočius,  bet ir stiebus, augalai ilgainiui apmiršta ir žuva.

Liga plinta žaibiškai, jautresnes marui veisles gali paveikti per 3 dienas nuo užsikrėtimo.

Į pagalbą rekomenduojama pasitelkti fungicidus skirtus bulvių apsaugai nuo maro. Purkšti rekomenduojama kelis kartus priklausomai nuo ligos plitimo, bet neviršyti maksimalaus purškimų skaičiaus. Sparčiausiai veikia sisteminio veikimo fungicidai.

Fungicidas Infinito nuo bulvių maro

Tam puikiai tinka fungicidas Infinito. https://ragile.lt/products/fungicidas-infinito-30-ml

https://ragile.lt/products/fungicidas-infinito-bulvems-nuo-maro-100-ml

Taip pat galite įsigyti ir kitų fungicidinių produktų: https://ragile.lt/collections/fungicidai-augalu-apsaugai-nuo-grybiniu-ligu

Pradėti purkšti Infinito reikia prieš pasirodant pirmiesiems ligų požymiams, kai susidaro palankios sąlygos grybinei infekcijai plisti arba gavus pranešimus iš ligų prognozavimo tarnybos.

Naudojimas: Bulvėse nuo maro (Phytophthora infestans): 30-40 ml produkto atskiesti 10 l vandens ir nupurkšti 250 m2. Purkšti kas 7-12 dienų, priklausomai nuo ligos intensyvumo. Jei ligos intensyvumas yra didelis arba, kai susidaro itin palankios sąlygos marui plisti, rekomenduojama naudoti didesnę normą ir trumpinti intervalus tarp purškimų. Jei bulvės yra laistomos, tai reikia vertinti, kaip padidėjusią riziką maro infekcijai išplisti. Naudojant Infinito bulvių apsaugos programoje, bulvės yra apsaugomos nuo gumbų maro po derliaus nuėmimo. Laikotarpis po paskutinio purškimo iki derliaus nuėmimo - 7 dienos. Didžiausias purškimų skaičius: 4.